Okršaj u pustinji – juriš na poslednje "džepove" ID

Iračke snage su u zapadnoj pustinji krenule u poslednju vojnu operaciju za čišćenje preostalih džepova sa ekstremistima grupe Islamska država u zemlji.

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.11.2017.

09:46

Okršaj u pustinji – juriš na poslednje
Getty images

"Vojska, savezna policija i (paravojne snage) Hašd al Šabi počele su jutros veliku operaciju čišćenja oblasti Al Džazira koja se prostire na provincije Salahedin, Niniva i Al Anbar" rekao je u saopštenju načelnik operacija združene komande general Abdelamir Jaralah.

Prema navodima stručnjaka, to predstavlja četiri odsto iračke teritorije, odnosno oko 7.000 kvadratnih kilometara.

U odvojenom saopštenju paravojne snage Hašd al Šabi najavile su prvu etapu velike operacije za oslobađanje pustinjske oblasti koja obuhvata provincije Salahedin, Niniva i Al Anbar do granice sa Sirijom.

Irački premijer Hajder al Abadi u utorak je rekao da neće proglasiti da je Islamska država poražena dok ne budu očišćena i poslednja ekstremistička uporišta u pustinjskim oblastima zemlje.

"Kada se završi ova operacija objavićemo potupni poraz Daeša (ID) u Iraku", rekao je Abadi, upotrebljavajuući arapsku skraćenicu za Islamsku državu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: