Šešelj predlaže formiranje instituta za Haški tribunal

Lider SRS Vojislav Šešelj predložio je da se hitno formira naučni institut za proučavanje sudske prakse Haškog tribunala.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.11.2017.

16:15

Šešelj predlaže formiranje instituta za Haški tribunal
Foto: Tanjug

Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije kazao da Srbija mora dati kvalitetan i stručan odgovor na sve što se dešavalo u Haškom tribunalu i da nisu dovoljne samo političke fraze.

“Lako je dezavuisati Haški tribunal političkim argumentima - važno je da se on suštinski dezavuiše pravnim argumentima. To nije teško, ali treba dobre volje i treba angažovati kvalitetne ljude koji će to uraditi”, rekao je Šešelj.

On smatra i da Vlada Srbije, a naročito Ministarstvo pravde ne bi smeli pasivno da reaguju na izricanje presude Ratku Mladiću.

“Ono što je sad u interesu Haškog tribunala - to je da Ratko Mladić što pre umre. Njima ne odgovara drugostepeni postupak. Drugostepeni postupak se možda neće okončati ni za dve, tri godine”, ocenio je Šešelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: