Ministarka pravde o zahtevu novinara: To nije primereno

Niko ne može da traži niti od sudija, niti od tužilaca da obrazlažu svoje odluke, kaže ministarka pravde Nela Kuburović.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.11.2017.

13:52

Ministarka pravde o zahtevu novinara: To nije primereno
Tanjug, arhiva

Ona je dodala i da nije primereno da bilo ko, pa čak ni novinarska udruženja, traže obrazloženje od republičkog javnog tužioca (RJT) zašto je određeno tužilaštvo donelo određenu odluku.

"Sve što sudije i tužioci imaju da kažu, govore u obrazloženju svoje odluke, a niko ne može da ih komentariše", rekla je Kuburovićeva novinarima, osvrćući se na zahtev novinarskih udruženja da RJT Zagorka Dolovac obrazloži odluku povodom postupka i slučaja napada na novinare tokom inauguracije predsednika Republike.

S druge strane, Kuburovićeva smatra da su pravosudni organi Srbije "i te kako posvećeni" procesuiranju svih prijava koje se odnose na napade na novinare i to, kako je rekla, ne govori samo kao političar, već i kao član Državnog veća tužilaca.

Takođe, ministarka kaže da je upoznata da je RJT donela uputstvo o hitnom postupanju kada je reč o napadima na novinare, a doneta su i posebna uputstva koja se odnose na evidentiranje svakog napada na novinare i potpisan je poseban protokol između Tužilaštva i MUP-a.

"Tako da verujem da postoji posvećenost pravosudnih organa u procesuiranju. A zašto je doneta odluka u konkretnom slučaju, mislim da je dovoljno ono što je navedeno u obrazloženju", zaključila je Kuburovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: