Porodica Karuana Galicije tuži policiju zbog istrage

Porodica ubijene malteške novinarke Dafne Karuana Galicije, koja je poginula kada je eksplodirala bomba ispod njenih kola, podnela je tužbu protiv policije.

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

23:49

Porodica Karuana Galicije tuži policiju zbog istrage
Foto: Tanjug/AP

Tužba je podneta jer navodno nisu obezbeđena fer i nepristrasnu istragu njenog ubistva.

Prema pisanju portala Politico.eu, porodica ubijene novinarke tvrdi da istraga nije nezavisna jer je nadgleda "meta njenog izveštavanja".

Zamenik šefa policije Silvio Valeta oženjen je jednom od ministarki u Vladi Malte, koju je Karuana Galicija kritikovala u izveštajima zbog potencijalnog sukoba interesa.

Predstavnici opozicionih stranaka pitali su ranije od parlamenta Malte da li suprug ministra može da predvodi istragu ubistva javnog kritičara vlasti, medjutim šef policije je naveo da je uveren u profesionalizam svojih službenika.

Dafne Karuana Galicija ubijena je 16. oktobra, kada je aktivirana bomba postavljena u njena kola.

Ona je istraživala navode o korupciji i pranju novca najmoćnijih ljudi Malte, medju kojima je i sam premijer Džozef Muskat i njegovi najbliži saradnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: