Darko Mladić: Da li je moguće da je samo jedan narod kriv?

Sin Ratka Mladića, Darko, izjavio da je presuda Haškog tribunala protiv njegovog oca, koji je danas osuđen na doživotnu kaznu zatvora, očekivana.

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

13:26

Darko Mladić: Da li je moguće da je samo jedan narod kriv?
Tanjug/AP

Obraćajući se medijima, Darko Mladić je izjavio da je sud opstruirao nekoliko puta odbranu, koja je podnosila niz dokaza u slučaju koji se pred Haškim sudom odvijao preko tri godine. Prema njegovim rečima, sud nije uvažio činjenicu da je ubijeno 40.000 Srba, niti dokaze u vezi sa slučajem u Ulici Vase Miskina.

Prema njegovim rečima, odbrana je podnela sudu dokaze da Vojska Republike Srpske kojom je komandovao Ratko Mladić nije odgovorna za taj slučaj, ali je, kako kaže, sud povukao iz postupka njihove dokaze.

Presuda je rezultat ratne progande i ovo nije sud već NATO komisija, preneo je Darko Mladić reči svog oca. On tvrdi, kao i Ratko Mladić, da je sud produžena ruka stvaranja NATO teritorije.

Da li je moguće da je samo jedna strana kriva?, zapitao je Darko Mladić, koji je izneo i tvrdnju da je tokom rata u BiH nastala i prva ispostava Al Kaide u Evropi.

Ovo je kraj prve runde, zaključio je on i najavio da će se odbrana žaliti na presudu kojom je njegov otac osuđen na doživotni zatvor. "Ne slažemo se sa ovakvom presudom koja je u suprotnosti sa činjenicama i uložićemo žalbu. Ona ima za cilj širenje propagande i da onemogući budući miran život u regionu", rekao je Mladićev sin novinarima u Hagu, uz opasku da sud nijednom nije pomenuo, kako je rekao, 40.000 srpskih žrtava.

Podsetimo, tročlano Sudsko veće kojem je predsedavao sudija Alfons Ori, donelo je danas odluku da se komandant Vojske RS Ratko Mladić smatra krivim za 10 od 11 tačaka optužnice i da mu se izriče doživotna kazna zatvora.

Reč je o prvostepenoj presudi, na koju i odbrana i Tužilaštvo imaju pravo žalbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: