"Pretnjama i ucenama nam osporavaju pravo na štrajk"

Ni posle dve nedelje se ne smiruju strasti u Pošti Srbije, a rukovodstvo preduzeća poručuje da nema zastoja i da pružaju sve usluge, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

10:23

B92

Predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Zoran Pavlović kaže da je prvo suspendovano 48 zaposlenih, uključujući predsednika i članove Štrajkačkog odbora.

"Sada pretnjama, ucenama i zastrašivanjima, bahato poslovodstvo osporava zaposlenima jedno od osnovnih radničkih prava, pravo na zakonit štrajk", rekao je Pavlović.

On ističe da je pedesetak najhrabrijih i najodvažnijih zaposlenih učestvovalo u štrajku i oni tvrde da neće odustati dok se ne ispune njihovi zahtevi. To su pre svega povlačenje odluke o suspenziji kolega bez ikakvih materijalnih i disciplinskih posledica po njih.

Samostalci traže između ostalog i hitno razrešenje v. d. direktora Mire Petrović sa čelne funkcije kojoj je mandat odavno istekao, kao i povećanje zarade za iznos realnog pada u poslednje tri godine.

U JP "Pošta Srbije", s druge strane, kažu da svim pravnim i fizičkim licima bez zastoja pružaju usluge koje su u njenom delokrugu rada, kao i da su netačni i tendenciozni pokušaji uznemiravanja javnosti od strane čelnika nereprezentativnog sindikata - Samostalnog sindikata poštanskih radnika - da u poštama Srbije vlada haos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: