"Ako građani ne pokažu da im je stalo do slobodnih medija"

Bivši predsednik NUNS Vukašin Obradović kaže da ne vidi budućnost slobodnih medija u Srbiji ako građani ne pokažu da im je do njih stalo.

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

10:05

Foto: Thinkstock

Pošto je prethodno objavio da je ugasio portal Vranjske jer nije mogao da obezbedi njegovo dalje funkcionisanje, Obradović je za izdanje "Danasa" za sredu ocenio da "bez slobodnih medija nema ni slobodnih građana".

"Nastavićemo borbu, ali nisam preveliki optimista kada je u pitanju budućnost Vranjskih. Gašenjem portala bez kakvog, takvog izvora sredstava za život ostalo je 14 porodica. Iako su zaposleni izrazili želju da nastave da rade za džabe, nisam to mogao da dozvolim jer bi to bilo poptuno nehumano", rekao je Obradović.

Portal Vranjske počeo je sa radom nakon što je 18. septembra ugašen lokalni nedeljnik Novine vranjske, zbog političkih i ekonomskih pritisaka lokalnih vlasti. Elektronsko izdanje novina pokrenuto je posle sedmodnevnog štrajka vlasnika Vukašina Obradovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: