Kuburović: Ostajemo pri svojim zahtevima u vezi s Mladićem

Ministarstvo pravde ostaje pri svojim zahtevima i dopisima predsedniku Haškog tribunala u vezi sa Ratkom Mladićem kazala je ministarka pravde Nela Kuburović.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.11.2017.

11:59

Kuburović: Ostajemo pri svojim zahtevima u vezi s Mladićem
Foto: Tanjug, arhiva

Ona je navela da je reč o zahtevima da se omogući da Mladića lekari iz Srbije pregledaju, a tu su i garancije vlade Srbije da, ukoliko se ispune uslovi, bude privremeno pušten na slobodu radi lečenja u Srbiji kakva god da bude presuda.

“Da ne prejudiciramo ništa i da sačekamo konačno izricanje presude. Kada je reč o Haškom tribunalu, Srbija svakako ne može da bude zadovoljna dosadašnjim radom, s obzirom na to da je taj tribunal imao selektivan pristup i očigledno su srpske žrtve bile manje bitne u odnosu na neke druge i to govore podaci o broju osuđenih srpskih lica. Tako da, od ukupno 82 osuđenika, 62 je Srba”, rekla je Kuburović novinarima.

Prema njenim rečima, kada je reč o pravosudnom sistemu Srbije, ima puno poverenje, pre svega jer, kako je istakla, Srbija nije bežala od odgovornosti i procesuirali su se svi zločinci bez obzira na njihovu nacionalnost.

Tako da je pred Tužilaštvom za ratne zločine i Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu bilo procesuiranih i Srba i najveći broj optužnica je protiv srpskih državljana”, rekla je ministarka.

Pročitajte još:

Uživo: Izricanje presude Ratku Mladiću

Haški paradoks – Ratko Mladić

Incident ispred suda pred izricanje presude Mladiću

BBC, CNN, Mond, RT... bez Ratka Mladića na naslovnici

Mladić ušao u sudnicu, prekrstio se i smejao FOTO

Mediji u regionu o Mladiću: "Krvnik", "Holivud presudio?"

Mladića izbacili sa suđenja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: