Janković: Nije na meni da komentaršem ostavku Škora

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković smatra da nije na njemu da komentariše i odgovara na ostavku člana Predsedništva PSG Srđana Škora na to mesto

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

11:48

Janković: Nije na meni da komentaršem ostavku Škora
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

"Potpuno razumem zainteresovanost mnogih da se oglasim, ali ovo nije nešto što ja treba da komentarišem ili na njega odgovaram. To će učiniti Pokret i javnost", napisao je Janković na svom nalogu na Tviteru u utorak uveče.

Škoro je u utorak podneo ostavku na funkciju u stranci, jer je Pokret, kako je naveo u poismu objavljenom u celosti na internetu, postao "mini preduzeće" Slavice i Saše Jankovića, u kojem se favorizuju "poltroni".

Prema njegovim rečima, Pokretom na "neprimeren način" upravlja supruga Saše Jankovića, Slavica, a odluke se, kako je naveo, donose na način koji nije demokratski.

"Nažalost, nismo Pokret, a ni slobodni građani. Pokretom i njegovom organizacijom upravlja isključivo bračni par Janković", istakao je Škoro.

Optužbama Škora pridružio se i akademik Dušan Teodorović, jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića i njegov bivši saradnik.

On je dodao da se vremenom uverio da Saša Janković, koga je podržao u predsedničkoj kampanji i u fazi formiranja pokreta, "ne poseduje radne i kreativne sposobnosti i moralne vrline da predsedava pokretom koji pokušava da istinski promeni lice Srbije".

"Nikada tokom svoje dugogodišnje karijere u zemlji i inostranstvu mi se nije desilo da toliko pogrešim u proceni radnih sposobnosti i moralnog kodeksa jednog čoveka. Pogrešio sam i to je moja velika krivica. Primite moje izvinjenje, kako zbog moje pogrešne procene, tako i zbog zakasnelog priznanja", napisao je akademik, koji je PSG napustio još u junu.

Članica predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Aida Ćorović izjavila je za "Blic" da je u tom pokretu uočila "nezdravu atmosferu" i sve manje ljudi na sastancima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: