"Presuda Ratku Mladiću će uticati na situaciju u regionu"

Funkcioner SPS i ministar Branko Ružić izjavio je da će presuda Ratku Mladiću zasigurno uticati na situaciju u regionu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.11.2017.

11:40

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Iako je odgovornost pojedinačna, a ne kolektivna, neko sa strane će, primetio je Ružić, reći: "Da, vi ste zločinci. Jel tako?".

"Ali, svi znaju, i oni znaju i oni koji su osnivali taj sud, da to prosto nije istina", rekao je Ružić za Pink tv.

S druge strane, naveo je Ružić, Srbija se bori protiv zločima, i kao država moramo da se borimo.

"Kao vlada I država pokazali smo da smo napravili iskorak u pogledu sankcionisanja tih zločina I potrebe za pomirenjem u regionu, raznim rezolucijama koje smo donosili u parlamentu, što se nije događalo u drugim sredinama. Onda nama spočitavaju da smo zločinci. Naravno da pojedinci koji su izvršili zločine treba da odgovaraju, ali oni naravno imaju pravo i da se brane", rekao je Ružić i zapitao:

"Ali, kako u jednoj takvoj situaciji".

Ruižić smatra da nije moguće da Ratko Mladić danas u Haškom tribunalu bude oslobođen optužbe koja ga tereti za ratni zločin i genocid i da to bude kompenzacija za sve prethodne presude tog suda, u kojem su Srbi osuđivani trostruko više od predstavika svih drugih naroda zajedno.

Ružić je gostujući na TV Pinku rekao da bi voleo da se to dogodi i da veruje da svaki građanin Srbije danas želi da se tako nešto dogodi, ali je to, kaže, nemoguće.

"Podaci govore o karekteru i prirodi te sudske institucije", kazao je Ružić i dodao:

"Sada imamo taj tzv. mehanizam koji će nastaviti rad praktično onlajn po odluci Saveta bezbednosti UN i nastaviti ono što nije dovršeno, verovatno, da nas stalno podseća da smo mi i dalje neke parije", rekao je Ružić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: