"Ko je god Srbin, on je gotov u Haškom tribunalu" VIDEO

Ratko Mladić uhapšen je pre šest godina u vojvođanskom selu Lazarevu. Tamo kažu da su na srpskog generala ponosni.

Izvor: O2

Utorak, 21.11.2017.

19:01

Screenshot/O2

“Onda oni stave tablu Lazarevo, ovi skinu, pa stave Mladićevo. Onda milicija skine, oni stave, ovi skinu, ovi stave i tako to se gonjalo godinu dana.”

Nakon šest godina od hapšenja Ratka Mladića u Lazarevu, tablu na ulazu u selo više niko ne menja, a u selu - uglavnom niko ne želi da govori pred kamerom o haškom optuženiku i njegovom hapšenju.

Nekoliko ulica dalje od centra, na kraju sela, ulica, koja je, pre šest godina vrvela od novinarskih ekipa iz celog sveta. Rečenicu – Svaka čast, našli ste onog kog ste tražili – koju je Mladić tada izgovorio, preneli su gotovo svi mediji.

2011. godine, u ranim jutarnjim satima policajci su upravo iz ove kuće izveli najtraženijeg haškog optuženika Ratka Mladića, koji se skrivao prethodnih 16 godina. Za to vreme o njemu su kružile priče da je nedodirljivi begunac. Ipak, uhapšen je ovde u Lazarevu i skrivao se ovde, u kući svojih rođaka. Meštani ovog sela uvereni su da je ovde samo doveden, snimljen i priveden potom, a da je uhapšen mnogo ranije, na sasvim drugoj lokaciji.

Za meštane Lazareva Mladić je heroj.

"Očekujemo smrtnu kaznu kao i Slobo, ništa drugo, jer nas kolju i tuku, Srbe, ko je god Srbin, on je gotov u Haškom tribunalu, to znamo svi", kaže meštanin
Branko Dajević.

Većina meštana Lazareva očekuje, kako kažu, smrtnu kaznu za Mladića, aludirajući na Slobodana Miloševića i njegovu, kako tvrde, sumnjivu smrt u Hagu, pre izricanja presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: