Todorić predložio da ga ispitaju britanski istražitelji

Advokat osnivača posrnulog hrvatskog koncerna Agrkor, Ivice Todorića koji je u Londonu, izjavio je da je Todorić predložio da ga ispitaju britanski istražitelji

Izvor: Beta

Utorak, 21.11.2017.

18:17

Todorić predložio da ga ispitaju britanski istražitelji
screenshot

"On je ponudio takvu mogućnost, videćemo da li se to može realizovati“, rekao je advokat Čedo Prodanović novinarima u Zagrebu.

On je na pitanje novinara rekao i da ne zna da li bi Todorić mogao da bude ispitan putem video veze.

Hrvatsko tužilaštvo je pokrenulo istragu u slučaju Agrokor kojom je obuhvaćeno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili (Baker Tilly) koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a među osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante. Sumnja se da su zajedno s ostalim osumnjičenima ocu, Ivici Todoriću, omogućili pribavljanje više od 1,14 milijardi kuna protivpravne dobiti.

Istražni sudija u Zagrebu jedino je Ivici Todoriću odredio istražni zatvor, a pošto je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu, za ; njim je raspisana poternica.

Osnivač Agrokora pušten je danas da se brani sa slobode, uz kauciju od 100 hiljada funti. Prema navodima hrvatskih medija, sledeće ročište zakazano je za 10. aprila 2018.

Todorić se početkom meseca odazvao pozivu londonske policije nakon čega je uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje koji je za njim raspisala Hrvatska. Potom se pred britanskim sudom izjasnio protiv izručenja Hrvatskoj i pušten je na slobodu uz kauciju od 100.000 funti.

Iduće ročište u Londonu zakazano je tek u martu 2018. Osnivač Agrokora od početka istrage tvrdi da je žrtva političkog progona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: