BG: "Pauk" odneo automobil u kom je bila beba

“Pauk” je u ponedeljak uveče odneo automobil Beograđanke u kojem se nalazila njena šestomesečna beba.

Izvor: Blic

Utorak, 21.11.2017.

16:38

BG:
Ilustracija: Thinkstock

JKP "Parking servis" je reagovao - podnošenjem prijave protiv majke Gradskom centru za socijalni rad, zbog zanemarivanja deteta, piše "Blic".

Beograđanka Jelena Manojlović kaže da je ostavila šestomesečnu bebu nakratko u automobilu parkiranom u Ulici Visokog Stevana, a kada se vratila videla je kako “pauk” odnosi njen automobil zajedno sa bebom u njemu.

“Dozivala sam ih i trčala za njima, ali oni su nastavili da voze. Ne mogu da opišem strah i paniku koju sam u tom trenutku osećala”, rekla je ona, tvrdeći da se zadržala svega šest minua van vozila

“Trebalo je da svratim do muža, koji je bio u tom trenutku na poslu, kako bih uzela nešto. Pošto je bilo jako hladno, bebu sam ostavila u automobilu da se ne smrzava. Kada sam sišla dole sa mužem imala sam šta i da vidim. Vozilo Parking servisa je odnosilo moj automobil i šestomesečnu bebu u njemu. Dozivala sam ih, zajedno sa mužem i trčali smo za njima, ali oni su nastavili da voze u nepoznatom pravcu”, ističe Beograđanka.

Odmah je pozvala dispečera "Parking servisa" kako bi preneli vozačima da se zaustave i daju joj dete.

“Iz Parking servisa su obavestili vozače šta se desilo, da je beba u kolima i da se zaustave. Međutim, samo su mi poručili da dođem do auto-placa gde ću moći da preuzmem bebu. Odmah sam sela u auto i otišla pravo tamo. Dete je vrištalo i plakalo kada sam stigla. Počela sam da vičem na njih kao što bi i svaka majka, pitala sam ih kako nisu videli bebu i zašto nisu stali da uzmem dete, na šta su mi oni zapretili da će pozvati socijalnu službu. Strašno”, kaže Jelena Manojlović, majka bebe.

Iz "Parking servisa" koji je podneo prijavi protiv majke Centru za socijalni rad navode da njihovi radnici rade po unapred utvrđenoj proceduri koje su se pridržavali i tog dana.

"U ponedeljak, 20. novembra 2017. godine, kada su u 18.55 h u Ulici Visokog Stevana kod broja 23 radnici Parking servisa primetili su nepropisno parkirano vozilo registarskih oznaka BG941PF, koje se nalazilo između žive ograde i propisno parkiranog vozila i na taj način potpuno zatvorilo prolaz i onemogućilo kretanje pešaka trotoarom. Od trenutka kada je vozilo opaženo do trenutka kada je započeo sam postupak uklanjanja, koji takođe traje nekoliko minuta, prošlo je 15 minuta i u tom periodu beba je ostavljena u vozilu bez roditeljskog nadzora", tvrde iz “Parking servisa”.

Nakon dobijanja naloga za prenos nepropisno parkiranog vozila radnici su postupili u skladu sa njim.

"Provereno je da li je menjač vozila u brzini i da li je podignuta ručna kočnica, što je standardna procedura, ali tom prilikom nije primećeno da ima nekoga u vozilu. Bio je mrak, a iz vozila se nije čuo nikakav zvuk, šum, niti plač, koji bi ukazivao da se u njemu nalazi beba. Vozač dizalice je nakon utovara vozila, za koje je dobio nalog za prenošenje, krenuo ka placu Parking servisa za smeštaj nepropisno parkiranih vozila u Dunavskoj ulici. U trenutku kada je dizalica „pauk“ ušla u Dunavsku ulicu, radnik Parking servisa je obavešten od strane dispečera da se u podignutom vozilu nalazi beba. Ovaj podatak dispečer je dobio od zaposlenih u Korisničkom servisu, koji su primili poziv majke, koja je u parkiranom vozilu ostavila bebu. Sve se dešavalo u nekoliko minuta, jer je mesto sa koga je nepropisno parkiran automobil uklonjen u Ulici Visokog Stevana u neposrednoj blizini placa za smeštaj vozila Parking servis u Dunavskoj ulici. U istom momentu, na tridesetak metara od placa Parking servisa u Dunavskoj ulici, dizalicu je sustigao otac vičući da se u vozilu nalazi beba", saopštili su iz “Parking servisa”.

Kako navode, "radnici Parking servisa su, zatim, zajedno sa ocem, utvrdili da je beba dobro i procenili da je nebezbedno spuštati vozilo na ulici i nastavili do placa „Parking servisa“ u Dunavskoj ulici, a oca povezli dizalicom".

"Prilikom otvaranja vozila konstatovano je da je beba spavala. Postavlja se pitanje koliko je beba pre izvršenog opažaja bila sama, bez roditeljskog nadzora u vozilu. Shodno napred navedenom, JKP Parking servis je podneo prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja deteta protiv majke deteta", zaključuju iz ovog javnog gradskog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: