Vulin u UAE, testirana srpska NORA B-52 VIDEO

Samohodna haubica NORA B-52, kalibra 155 milimetara, proizvedena u Srbiji, testirana je u UAE, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Izvor: Beta

Utorak, 21.11.2017.

20:37

Vulin u UAE, testirana srpska NORA B-52 VIDEO
Screenshot/Tanjug

Na artiljerijskom poligonu prisustvovao je i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i rekao da su "svi parametri pokazali da je NORA izuzetan proizvod i da, stoga, imamo razloga da očekujemo da ćemo na svetskom tržištu, i na tržištu UAE, imati značajne uspehe".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja boravi u zvaničnoj poseti UAE, prisustvovali su na artiljerijskom poligonu testiranju samohodne haubice NORA B-52, kalibra 155 mm.

Bila je to prilika da se jedan od najboljih proizvoda i inovacija odbrambene industrije Srbije, u praktičnom dejstvu i u najboljem svetlu, prikaže partnerima u UAE, a nakon testiranja ministar Vulin je izjavio da Jugoimport SDPR ima sve razloge da bude veoma ponosan i zadovoljan, imajući u vidu kako je taj najznačajniji proizvodni projekat, NORA B-52 kalibra 155 mm, pokazan pred domaćinima iz UAE.

"Ona je u svim segmentima koji su danas opitovani pokazala izuzetne karakteristike, i kada je u pitanju domet, i kada je u pitanju preciznost, njeno kretanje i manevarske sposobnosti, brzina reakcije. Svi parametri su pokazali da je NORA jedan izuzetan proizvod i da, stoga, imamo razloga da očekujemo da ćemo na svetskom tržištu, i na tržištu UAE, imati značajne uspehe", rekao je ministar odbrane.

Vulin je naglasio da veruje da su domaćini veoma zadovoljni, te da se možemo nadati uspešnom nastavku daljeg testiranja.

NORA-B52 M15 je samohodna top-haubica namenjena za vatrenu podršku sopstvenih jedinica, koju ostvaruje snažnom, iznenadnom i brzom vatrom po ciljevima na velikim daljinama i smatra se jednim od najuspešnijih proizvoda srpske odbrambene industrije.

U toku dvodnevne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde je dočekan uz najviše počasti, ministar Vulin se juče u Abu Dabiju sastao sa državnim sekretarom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Ahmedom al Bavaridi al Falasijem, načelnikom Generalštaba Oružanih snaga UAE general-potpukovnikom Hamadom Mohamedom Tani al Rumaitijem i komandantom Kopnene vojske Oružanih snaga te zemlje general-majorom Salehom Mohamedom Saleh al Amerijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: