Obradovićev potez osuđuju Gojkovićeva, Orlić, SPO, SPS

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je incident na sednici Administrativnog odbora kao još jedan od "nasilničkih ispada" Boška Obradovića.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.11.2017.

15:16

Obradovićev potez osuđuju Gojkovićeva, Orlić, SPO, SPS
Foto: Tanjug, arhiva

Gojkovićeva je izjavila da veruje da će svi u duštvu osuditi takvo ponašanje šefa poslanicke grupe Dveri.

Ona je u pisanoj izjavi osudila "napad Boška Obradovića na predsednika Administrativnog odbora Aleksandra Martinovića", navodeći da je nasilje jedina politika za koju Obradović zna i koju promoviše.

"Nakon napada na žene, prvo u RIK-u, potom na novinarke TV Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović i nasilnog upada u moj kabinet, Obradović je današnjim fašistickim metodama i napadom na Martinovića još jednom pokazao građanima da je nasilje jedina politika za koju on zna i koju promoviše", navela je Gojković.

Predsednica parlamenta kaže i da je danas svim građanima jasno da je jedini cilj i smisao političke borbe Boška Obradovica izazivanje incidenata i obesmišljavanje rada Skupštine.

"Ovakvim primitivnim ponašanjem, nedostojnim Doma Narodne skupštine, Obradović je jasno i nedvosmisleno pokazao kako on vidi politicku borbu i koliko ne poštuje gradane Srbije. Cinjenica da se ne libi ovakvih činova ljotićevskog nasilja, ni na veliki hrišcanski praznik, najbolje govori o tome koliko su istinita i stvarna njegova takozvana zalaganja za porodicne i tradicionalne vrednosti", smatra Gojković.

Ona je dodala i da očekuje i veruje da će svi u društvu osuditi nasilnicko i neprimereno ponašanje, jer, kako kaže, ne može da postoji dozvoljeno i nedozvoljeno nasilje.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić osudio je danas ponašanje šefa poslanika opozicionog pokreta Dveri Boška Obradovića, ocenjujući da je reč o “čistom i ogoljenom fašizmu”.

Druge reči za to što se desilo na sednici Administrativnog odbora ne postoje, rekao je Orlić novinarima u parlamentu.

“Boško Obradović i njegov odred Dveraša koji su sebi dodelili ulogu SA odreda DOS-ovskog režima predstavlja jedan eklatantan primer čistog, ogoljenog fašizma”, istakao je Orlić, navodeći da ta situacija u skupštini nema veze ni sa političkom borbom, ni sa parlamentarnom raspravom.

On je kazao da Dveri od prošle godine služe metodama SA odreda i kao primere naveo “fizički nasraj na ženu u Republičkoj izbornoj komisiji, prebijanje novinarki i nasrtaj na predsednicu skupštine Maju Gojković”

“Danas je Boško Obradović bez trunke snebivanja i uzdržavanja to ponašanje pokazao u direktnom prenosu. Nasrnuo je na predsednika Odbora Martinovića. Gađao ga je u lice, to su kamere zabeležile. Pukom srećom mu je promašio oko, a posledice su vidljive”, rekao je on.

Navodeći da to svi treba da osude, Orlić je upitao da li će se sada oglasiti zaštitinici ludskih prava, javne ličnosti i svako ko je, inače, zabrinut kada se govori o tim temama.

Srpski pokret obnove osudio je fizički napad na Aleksandra Martinovića, predsednika poslaničke grupe SNS, koji se danas dogodio u Skupštini Srbije na sednici Administrativnog odbora.

"SPO je uvek bio protiv korišćenja nasilja u političkoj borbi, posebno u parlamentu koji bi trebalo da bude mesto za nadmetanje predloga, ideja i programa u korist gradjana Srbije", navodi se u saopštenju Informativne službe SPO.

Ranije danas u parlamentu se dogodio incident kada je šef poslaničke grupe pokreta Dveri Boško Obradović kompjuterskim mišem gadjao u lice predsednika Admnistrativnog odbora Aleksandra Martinovića.

Socijalistička partija Srbija (SPS) najoštrije je osudila ponašanje šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića na sednici Administrativnog odbora, izjavio je poslanik SPS Nedjo Jovanović.

Jovanović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije kazao da je za poslaničku grupu Dveri takvo ponašanje postalo matrica, imajući u vidu ranije nasilje prema novinarkama, predsednici parlamenta Maji Gojković, a danas i prema predsedniku Administrativnog odbora Aleksandru Martinoviću, koga je Obradović gadjao mišem od laptopa.

“Po ko zna koji put jedna ista poslanička grupa pokušava da obesmisli rad skupštine i sve ono pozitivno što se u njoj dešava. Moguće je da dovedu do cilja koji žele, a to je da u potpunosti onesposobe rad parlamenta”, rekao je Jovanović.

U tom smislu, kaže, treba istaći da postoji vrlo jasna diferencijacija izmedju poslanika koji su posvećeni svom radu u odnosu na one koji imaju drugačije metode rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: