Rama moli EU: Pomozite nam, a mi ćemo da hapsimo

Albanski premijer Edi Rama zatražio je od EU pomoć u suzbijanju bandi koje profitiraju od prodaje droge, prostitucije, trgovine ljudima i drugih aktivnosti.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.11.2017.

20:34

Rama moli EU: Pomozite nam, a mi ćemo da hapsimo
Foto: Tanjug, arhiva

Rama je u pismu upućenom evropskoj dvadesetosmorici rekao da je potrebno da se vođe bandi uhapse, osude i da se izvedu pred pravdu, a da se njihova imovina stečena kroz kriminalne aktivnosti oduzme.

Rama je u pismu u koje je agencija AP imala uvid napisao: "Mi želimo vašu pomoć i zauzvrat nudimo našu da se uhvate ovi ljudi i izvedu pred pravdu".

Borba protiv organizovanog kriminala i posebno protiv trgovine drogom ključni su izazovi za Albaniju, navela je agencija AP.

Albanija je članica NATO od 2009, a od 2014. je postala zemlja kandidat za članstvo u EU. Albanija se nada da će započeti pregovore o članstvu u EU iduće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: