Diplomate se izvinjavaju zbog rusofobije?

Stalni predstavnik Rusije pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Aleksej Borodavkin izjavio damu se stranediplomate izvinjavaju zbog rusofobije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.11.2017.

08:02

Diplomate se izvinjavaju zbog rusofobije?
Getty images

Borodavkin kaže da su diplomate brojnih zemalja, koje imaju misije u sedištu UN u Ženevi, dobijaju instrukcije svojih zemalja da podržavaju rusofobiju. Oni su sada počeli, kako tvrdi, da mu se izvinjavaju, na marginama različitih skupova, zbog tog svog stava.

On je za rusku "Izvestiju" ocenio da se rusofobija pretvorila u zaraznu bolest u brojnim zapadnim vladama i njihovim diplomatskim službama, prenosi Tass.

"Među stranim diplomatama ima mnogo inteligentnih ljudi koji su primorani da se usklade sa rusofobskim instrukcijama iz svojih prestonica. Ipak, oni to rade bez posebnog žara i na marginama brojnih skupova izgledaju kao da su na gubitku i izvinjavaju se", rekao je Borodavkin.

Prema njegovim rečima, postoje i oni kojima je rusofobija osnovni profesionalni pristup. "Bez obzira koliko rusofobi pokušavaju strateška težina naše zemlje u svetu je takva da hteli-nehteli moraju da razgovaraju i komuniciraju sa nama", rekao je ruski diplomata.

On je naveo da Rusija ima mnogo prijatelja u UN, što potvrđuje i činjenica da se ruski predstavnici često biraju da budu na čelu upravljačkih tela važnih međunarodnih foruma u Ženevi.

"U ovoj godini, Rusija je uspešno predsedavala Svetskom zdravstvenom skupštinom i konferencijom o razoružanju", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: