Apel bivših i sadašnjih poslanika o Kosovu

Grupa sadašnjih i bivših poslanika u Skupštini Srbije, ministara i predsednika opština objavila apel u kojem traži da se odmah prekinu pregovori o KiM.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

14:30

Apel bivših i sadašnjih poslanika o Kosovu

Oni su takođe apelovali i da se ponište briselski sporazumi, a da se tema Kosova vrati u Savet bezbednosti UN.

U apelu koji je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pročitao predsednik i poslanik pokreta Dveri Boško Obradović ističe se da vlast za sve odluke o Kosovu i Metohiji mora da raspiše referendum, kao i da u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji ne treba učestvovati i time davati podršku režimu Aleksandra Vučića.

"Apsolutno odbacujemo svaku ideju podele Kosova i Metohije, ili bilo kakvo drugo ugrožavanje teritorijalnog i državnog suvereniteta Srbije", piše u apelu.

Potpisnici apela su Boško Obradović, poslanik Slaviša Ristić, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i bivši poslanici Dragan Todorović, Slobodan Samardžić, Marko Jakšić i Dejan Mirović.

Samardžić je na konferenciji za novinare rekao i da unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji predstavlja "prilično haotičnu priču", kao i da se prema njegovim informacijama na dosadašnjim skupovima veliki broj učesnika založio za to da ne treba priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

"Naravno da ne treba priznati nezavisnost Kosova i Metohije i nije reč o tome već o potpisivanju pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije sa Kosovom", rekao je Samardžić.

Prema njegovim rečima, potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma Srbije i Kosova značilo bi pravno priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: