Haradinaj sa kongresmenom: SAD da se uključe, vratićemo

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je uključivanje SAD u rešavanje otvorenih tema u procesu evroatlantskih integracija Kosova.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.11.2017.

14:03

Haradinaj sa kongresmenom: SAD da se uključe, vratićemo
Foto: EPA / Valdrin Xhemaj

Haradinaj je tokom konferencije za novinare sa američkim kongresmenom Eliotom Engelom u Prištini rekao da Kosovo "još uvek ima" otvorene teme, ali i da je opredeljeno za evroatlantske integracije.

"Mi tražimo vašu pomoć, pomoć Amerike, a na nju će Kosovo uzvratiti najvećom pažnjom u unapređenju demokratije, reda i zakona, u borbi protiv kriminala i korupcije i za slobodno Kosovo za sve njegove građane", rekao je Haradinaj.

Navodeći da SAD imaju novu vladu koja "još uvek određuje prioritete", američki kongresmen je kazao da će se odmah po povratku u SAD angažovati da se Vašington "sigurno uključi na Balkanu i Kosovu".

Engel je pohvalio izborni proces na Kosovu, a govoreći o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, kazao je da to pitanje što pre treba rešiti.

"Mislim da je demarkacija značajno pitanje koje treba rešiti, što pre tim bolje. Kosovo ne treba da bude talac ovog pitanja", kazao je Engel.

Američki kongresmen ranije danas je prisustvovao svečanoj sednici Vlade Kosova koja je održana u njegovu čast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: