Dodik crtao mapu Balkana: RS i Srbija ujedinjeni VIDEO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za “Dojče vele“ govorio je da referendum o otcepljenju entiteta od BiH trenutno nije na dnevnom redu.

Izvor: index.hr, Dojèe vele

Ponedeljak, 20.11.2017.

20:52

Dodik crtao mapu Balkana: RS i Srbija ujedinjeni VIDEO
screenshot

Dodao je da očekuje staranje uslova u kojima bi on bio moguć.

"Mi nismo pustolovi kako nas mnogi predstavljaju. Nismo ni zaglupljeni nacionalisti. Ja razumem da za ostvarivanje takvih elemenata morate stvoriti politički okvir i jedno političko okruženje, da se napravi dovoljan kvantum prakse u okruženju i u Evropi, i naravno da to bude barem delimično prihvaćena stvar", rekao je Dodik.

Nije propustio priliku da još jednom označi BiH kao “propalu državu” u kojoj Srbi ne vide svoju budućnost pa stoga ne može ni da opstane.

Komentarišući upozorenja kako bi to izazvalo rat, uključujući i takve najave člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, Dodik je naveo kako bi silom odgovorio na takve pokušaje.

“"Mi ovde imamo policiju koja je brojčano jača i spremnija i motivisanija. Drugo, svaka intervencija u RS iz Sarajeva definitivno bi ojačala tu vrstu priče. Ovo nije Španija", izjavio je Dodik.

Na kraju razgovora nacrtao je kartu Balkana, kakvog ga on vidi u budućnosti - RS i Srbija su ujedinjene, a Kosovo podijeljeno pri čemu sever pripada Srbiji.

Da podsetimo, nedavni intervju Bakira Izetbegovića za “Dojče vele” izazvao je burne reakcije u srpskoj javnosti, a Izetbegović je prilikom “crtanja" mape Balkana naveo da ne bi menjao granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: