Direktorka vrtića ćerku zaposlila kao vaspitačicu

Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je direktorka Predškolske ustanove "Habiba Stočević" u Tutinu Sabaheta Mušina bila u sukobu interesa.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.11.2017.

12:57

Direktorka vrtića ćerku zaposlila kao vaspitačicu

Agencija je zato donela preporuku za njenu smenu sa te funkcije, saznaje radio Sto plus.

U rešenju tog nezavisnog tela se navodi da je Sabaheta Mušina u tri navrata prekršila Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije jer nije izbegla, a zatim nije ni prijavila da se nalazila u sukobu interesa.

Naime, Sabaheta Mušina je kao član Upravnog odbora Predškolske ustanove "Habiba Stočević" u januaru 2014. učestvovala u svom izboru za direktora te javne ustanove, a potom četiri meseca kasnije i zaključila ugovor o radu na određeno vreme sa svojom ćerkom Kadirom Mušinom na mestu vaspitača u vrtiću "Bubamara".

Sabaheta Mušina je ugovor o radu sa ćerkom ponovo potpisala i početkom septembra prošle godine, a ni tada nije Agenciju obavestila o sukobu interesa.

Izjašnjavajući se o navodima iz prijave protiv nje, Sabaheta Mušina istakla je da je "dokumentacija o njenom izboru za direktorku dostavljena Ministarstvu prosvete i da je ministar dao saglasnost za njen izbor".

Ona je navela i da Agenciju nije obavestila o postojanju sukoba interesa jer "nije znala da postoji takva obaveza", kao i da je o zaključivanju ugovora o radu sa ćerkom obavestila Upravni odbor.

Agencija je utvrdila da su navodi Sabahete Mušina da je ministar prosvete potvrdio odluku Upravnog odbora o njenom izboru bez uticaja na donošenje preporuke za njenu smenu, jer je odlučivala o njenom postupanju kao funkcionera, a ne o povredi zakona koji reguliše izbor direktora javnih ustanova.

"Bez uticaja je i njena izjava da Agenciju nije obavestila o sukobu interesa jer nije znala za tu obavezu, s obzirom da nepoznavanje zakona nije opravdan razlog za neispunjavanje zakonskih obaveza funkcionera", navedeno je u obrazloženju preporuke za njenu smenu.

Sabaheta Mušina se žalila na odluku Agencije, a postupak po njenoj žalbi je u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: