Polemika u skupštini: Ko je "omiljeni" Vučićev poslanik

Poslanici Skupštine Srbije, umesto o amandmanima na predlog Zakona o medicinskim sredstvima, polemisali su o tome ko je omiljeni poslanik Aleksandra Vučića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.11.2017.

16:33

Polemika u skupštini: Ko je
Foto: Tanjug

Polemisali su i o tome zašto se u amandmanima dopisuju zapete.

Do toga je došlo posle primedbe poslanice Dosta je bilo (DJB) Tatjane Macure, koja je ukazala da su poslanici vladajuće koalicije Marko Atlagić i Marjan Rističević predložili veliki broj amandmana kako bi to iskoristili da govore o temama koje nemaju veze s dnevnim redom.

Ona je rekla da Atlagić i Rističević u predloženim amandmanima samo dodaju zareze i posle pričaju o svemu drugom, što im predsedavajući parlamenta dozvoljava.

"Tako bih mogla i ja da uradim i da na primer pri svakom amandmanu kažem da su besplatni udžbenici neophodni svakom detetu u Srbiji", rekla je Macura.

I poslanik Demokratske stranke (DS) Radoslav Milojičić Kena je protestovao zato što predsedavajući parlamenta Vladimir Marinković dozvoljava Rističeviću, koga je nazvao omiljenim Vučičevim poslanikom, da govori mimo dnevnog reda.

To je negirao Marinković, koji je naveo da i Atlagić i Rističević imaju ista prava da govore kao i drugi poslanici, dok je zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić odbacio stavove opozicije.

Orlić je rekao i da je Milojičić, koga je nazvao "Mister Kenedić", omiljeni Vučićev poslanik jer, kako je naveo, kada god se javi za reč "oslikava žuto preduzeće".

Poslanik naprednjaka Atlagić je prethodno odbacio primedbe opozicije na Predlog zakona o medicinskim sredstvima uz ocenu da će predložene izmene sprečiti afere u zdravstvu iz perioda vlasti DS.

Poslanici Skupštine Srbije ranije danas su počeli raspravu o amandmana na Predlog zakona o medicinskim sredstvima

Na dnevnom redu sednice parlamenta je i dopuna Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva kao i finansijski ugovor Klinički centar/C između Srbije i Evropske investicione banke.

Na te zakone podneto je ukupno više od 500 amandmana, a objedinjena načelna rasprava o njima je završena u četvrtak 16. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: