DS i NS iz Niša: Zbog svađa u SNS pale se automobili

Gradski odbori opozicionih DS i NS u Nišu ocenili da slučajevi paljenja automobila funkcionera gradske vlasti imaju veze sa unutarstranačkim razmiricama u SNS.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.11.2017.

14:07

DS i NS iz Niša: Zbog svađa u SNS pale se automobili

Demokratska stranka je u saopštenju pozvala SNS da "hitno preduzme aktivnosti u cilju smanjenja političke tenzije", a predsednika Skupštine grada da hitno sazove sednicu gradskog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o načinima sprečavanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine u Nišu, kao i o odgovornosti za nastalo stanje.

"Nadležni državni organi i organi lokalne samouprave moraju da učine sve što je zakonom propisano i što je u njihovoj nadležnosti kako bi se ovaj 'rat na ulicama' što pre zaustavio", naveo je DS.

Narodna stranka ocenila je u saopštenju da je "jasno da se brutalan unutarstranački obračun u redovima vladajuće stranke zbog nedavno okončanih izbora za direktore gradskih komunalnih preduzeća prelio na niške ulice". "Budući da nasilje zaraćenih frakcija SNS-a na ulicama Niša poprima razmere pravog mafijaškog obračuna, tražimo od načelnika niške policije da se obrati javnosti i odgovori na pitanja šta se čini na rešavanju pomenuta dva čina nasilja i da li postoje osumnjičeni", piše u saopštenju.

Automobil "škoda fabia" zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura u potpunosti je izgoreo u noći između srede i četvrtka dok je "mercedes" nedavno izabranog direktora "Tržnice" Gorana Đorđevića izgoreo u noći između subote i nedelje.

Đorđević je za agenciju Beta rekao da su tokom policijske istage pronađeni tragovi benzina i da je automobil zapaljen.

U Policijskoj upravi u Nišu rečeno je da je rad na terenu u toku i da se istraga vodi u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: