Vučić se sastao sa Aleksom Sorosom VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fonda za otvoreno društvo Aleksom Sorosom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

10:54

Vučić se sastao sa Aleksom Sorosom VIDEO
Foto: Screenshot

Kako je saopšteno, Vučić i Soros su razgovarali “o regionalnoj saradnji i podršci Fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava”.

Predsednik Vučić je tom prilikom istakao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u Evropskoj uniji, kao i da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda.

Osim toga, on je naveo i da je regionu Zapadnog Balkana mesto u Evropskoj uniji, a da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.

U saopštenju posle sastanka se navodi da su se “dvojica sagovornika saglasila da je potrebno da Srbija nastavi da primenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava”.

Aleks Soros je tom prilikom ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu, kada je reč o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

Aleks Soros je stariji sin milijardera Džordža Sorosa, sa kojim se Vučić sastao krajem septembra u Njujorku.

Kako je rekao, oni su tada želeli da čuju kakva su naša viđenja događaja na Balkanu, situaciju i budućnost u regionu.

"To je prilika da svoje poglede iznesemo na najrazličitijim, najvažnijim mestima u svetu, kao i da čujemo kako razmišljaju svi oni koji nemaju obavezu da uvek misle kako mi mislimo“, objasnio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: