Ubica bivšeg premijera Izraela hoće ponovno suđenje

Ubica bivšeg premijera Izraela Jicaka Rabina, Jigal Amir, tražiće ponovno suđenje, najavila je njegova supruga Larisa Amir Trimbobler.

Izvor: B92

Nedelja, 19.11.2017.

15:05

Ubica bivšeg premijera Izraela hoće ponovno suđenje

"Žalim da dodam najnovije informacije, da se u ovom trenutku, pravni odbrambeni tim sastaje da pripremi i podnose zahteve za ponovno suđenje Jigalu Amiru", napisala je ona na svom Fejsbuk nalogu, dodavši da se to radi uz odobrenje Amira, prenose danas izraelski mediji.

Jigal Amir, religiozni jevrejski ultranacionalista, ubio je Rabina 4. novembra 1995. godine posle mitinga za mir u Tel Avivu. On je osuđen na doživotnu robiju.

Na Fejsbuku je takođe napisano da će čitavim procesom rukovoditi jedna kompanija iz Švajcarske. Supruga ubice odbila je da kaže za izraelske medije ko su ljudi koji pomažu njenom suprugu, ali joj u pisanju poruke pomagao njegov advokat.

On je potvrdio da je tačno to što je napisano, ali je odbio da obelodani detalje.

Izraelski ministar obrazovanja Naftali Benet, vođa desničarske partije Jevrejski dom, napisao je svom Tviter nalogu da ubica premijera mora da završi svoj život u zatvoru i da o tome nema spora između desnice i levice.

Amir se protivio Rabinovoj politici sklapanja mira sa Palestincima. Liderka levičarske partije Merec Zehava Galon podsetila je da je tokom istrage ubica rekao da bez smernica rabina ne bi ubio premijera i da bi tim rabinima trebalo suditi za saučesništvo u ubistvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: