"Čekali smo ovo 37 godina"

Hiljade građana Zimbabvea proslavilo je na ulicama glavnog grada vojno preuzimanje kontrole nad državom.

Izvor: B92

Nedelja, 19.11.2017.

11:30

EPA-EFE/KIM LUDBROOK

Oni žele da se predsednik Robert Mugabe povuče.

“Ovaj trenutak je poseban, čekali smo ga 37 godina“, navela je jedna žena koja je proslavljala na ulicama Hararea.

Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe treba danas da napusti vlast, saopštilo je Udruženje boraca za nezavinosti Ziimbabvea.

"Bolje da odustane od vlasti... Ako to ne uradi, vojska treba to još danas da reši", rekao je predsednik udruženja Kris Mucvagva, dan nakon velikih demontracije protiv Mugabea.

Opozicija je ranije danas saopštila da će parlament pokrenuti proceduru opoziva ako predsednik Zimbavea sam ne podnese ostavku.

Opoziciona stranka MDC-T bezuspešno je u prošlosti pokušala da pokrene opoziv ali sada ima podršku i vladajuće stranke koja bi danas trebalo da smeni Mugabea sa mesta predsednika ZANU-PF.

Mugabe (93) danas treba da razgovara sa zvaničnicima Generalštaba vojske koja ga je stavila u kućni pritvor nakon što je izašla na ulice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: