Izlazne ankete: Špend Ahmeti opet gradonačelnik Prištine

Prema izlaznoj anketi prištinskog instituta "Gani Bobi" novi gradonačelnik Prištine je dosadašnji gradonačelnik Špend Ahmeti iz pokreta Samoopredeljenje.

Izvor: Beta

Nedelja, 19.11.2017.

20:12

Izlazne ankete: Špend Ahmeti opet gradonačelnik Prištine
Getty images

To je objavila televizija Klan Kosova.U Južoj Mitrovici je pobedio Agim Bahtiri iz Alijanse novo Kosovo, dok je u Uroševcu pobedio kandidat Demokratske partije Kosova (DPK) Agim Aljiu.

U Prizrenu je pobednik Šaćir Totaj iz DPK, dok je u Suvoj Reci pobedio Balji Muharemi iz Alijanse za budućnost Kosova.

I Gnjilane ima novog - starog gradonačelnika Ljutfi Hazirija, dok je pobednik u Đakovici Ardian Đini, iz Alijanse za budućnost Kosova.

Novi stari gradonačelnici su i Haki Rugova iz Demokratskog saveza Kosova (DSK) u Istoku i Sokolj Bašota iz DPK u Klini, dok je u Vučitrnu pobedio kandidat DSK Đafer Tahiri.

Alijansa za buduchnost Kosova je pobedila u Orahovcu a novi gradonačelnik je Smailj Ljatifi.

Na osnovu iskustva iz prethodnih izlaznih anketa koje je organizovao ovaj institut, moguća greška je iznosila do najviše 1,5 odsto.

Očekuje se da Centralna izborna komsija do ponoći saopšti prve preliminarne rezultate današnjih izbora za gradonačelnika u 19 opština na Kosovu.

Pravo glasa na izborima je imalo 1.350,613 građana Kosova, koji su mogli da glasaju u 614 glasačkih centara sa 1,777 glasačkih mesta.

U trci za gradonačelnike, Demokratski savez Kosova i Demokratska partija Kosova imali su po 10 kandidata, Samoopredeljenje i Alijansa za budućnost Kosova po šest, dok je Srpska lista imala dva kandidata. Na izborima su učestvovala i dva nezavisna kandidata, a Inicijativa za Kosovo, Alternativa i Alijansa novo Kosovo su imali po jednog kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: