Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu

U drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu do 11 sati glasalo je 6,89 odsto birača, saopštila je kosovska Centralna izborna komisija (CIK).

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.11.2017.

09:11

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Prema podacima CIK-a, sa 97,87 odsto obrađenih biračkih mesta, odziv u dve većinski srpske opštine bio je veći - u Klokotu je glasalo 21,57 odsto birača, a na ponovljenim izborima za gradonačelnika u Partešu 15,38 odsto, prenosi portal Kos sev.

Nevladina organizacija "Demokratija u akciji" (DNV) saopštila je da je zabeležila određene neregularnosti na izborima.

Tako, na primeri, iako je CIK objavio da su svi birački centri otvoreni na vreme, DNV tvrdi da je 12 biračkih mesta otvoreno sa zakašnjenjem, a da se u 50 odsto to zakašnjenje odnosilo na članova izborne komisije, prenosi Kos sev, pozivajući se na dnevnik "Koha ditore".

Zakašnjenja su zabeležena u Prizrenu, u pet slučajeva, Suvoj Reci - u tri slučaja, Prištini - u dva slučaja i u Klini i Orahovcu u po jednom slučaju.

Takođe, u pet opština zabeleženo je, u rasponu od 100 metara od biračkih centara - prisustvo propagandnog materijala, dok je u četiri opštine nedostajao izborni materijal, navodi portal DNV.

U 44 slučaja, zabeleženo je prisustvo neovlašćenih lica na biračkim mestima.

Jedan birački centar u Klini je kamnovan, dok je u opštini Istok bilo i nekoliko slučajeva glasanja van kabine, navodi "Koha".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: