Štajnmajer poziva pregovarače na odgovornost

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer upozorio je stranke koje vode pregovore o formiranju nove koalicione vlade da ozbiljno shvate odgovornost.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.11.2017.

23:12

Štajnmajer poziva pregovarače na odgovornost
Foto: GettyImages

"Nema povoda za panične rasprave o novim izborima", rekao je Štajnmajer za nedeljno izdanje lista "Velt".

Kako je dodao, svako ko je posmatrao koalicione pregovore prethodnih godina ili učestvovao u njima, zna da pre zvaničnog početka pregovora stranke pokušavaju da povećaju pažnju medija.

"Ali naravno očekujem da sve strane budu svesne svoje odgovornosti", a to, kako je dodao, znači da ne vraćaju mandat građanima.

Štajnmajer je poručio da ne mora da bude loše za demokratiju ako se pregovarači "Jamajka koalicije" pomuče oko pitanja kao što su migracija i klimatske promene.

Takođe je ukazao da bi demohrišćani Angele Merkel, Zeleni i liberali trebalo da mirno reše sporenja pre isteka roka u nedelju u 18 sati.

"Mora da bude jasno: iz kontroverze kakva je neophodna demokratiji, ne smeju da nastanu ni nepomirljivost ni neprijateljstvo", poručio je Štajnmajer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: