Rusi predstavili svoj novi "avaks"

Novi ruski avion za radiolokatorsko osmatranje A-100 izveo je svoj prvi let, saopštila je Pres služba koncerna "Vega" koji je razvio ovu letelicu.

Izvor: B92

Subota, 18.11.2017.

13:34

Rusi predstavili svoj novi
Ilustracija: Thinkstock

Višenamenski vazduhoplovni sistem za radiolokatorsko izviđanje i navođenje A-100 imao je danas svoj prvi let, navodi se u saopštenju koncerna, koji je u sastavu holdinga "Ruska elektronika" državne korporacije "Rosteh", prenosi Sputnjik.

Tokom prvog leta "proverene su aerodinamičke karakteristike aviona, performanse avio-elektronike i delovi ciljne opreme radio-tehničkog sistema", stoji u saopštenju.

Avion A-100 izrađen je na osnovu vojno-transportnog aviona Il-76MD-90A. On omogućava da se brzo poveća radiolokatorsko polje u zadatom smeru, otkrivaju i prate vazdušni i drugi ciljevi, pomaže lovcima i udarnoj avijaciji u pilotiranju prilikom njihovog navođenja na vazdušne, kopnene i morske ciljeve.

A-100 će zameniti starije "avaks" avione tipa A-50 i A-50U, navodi Tass, koji je ranije javio da će novi avion biti isporučen ruskim vazdušno-kosmičkim snagama od 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: