PSG: Navodni prijatelji nisu dali Vučiću izbore

Pokret slobodnih građana ocenio je da su "veliki (navodni) prijatelji" iz inostranstva sprečili lidera SNS da raspiše vanredne parlamentarne izbore.

Izvor: B92

Subota, 18.11.2017.

16:04

PSG: Navodni prijatelji nisu dali Vučiću izbore

PSG je ocenio da je Aleksandar Vučić sprečen da ih raspiše jer mu "ne dozvoljavaju da dalje odlaže ispunjenje obećanja zbog kojih su ga doveli i održavali na vlasti – između ostalog jednima priznanje Kosova, a drugima diplomatski status osoblju ruskog vojnog centra u Nišu".

Kako se ističe u saopštenju, uprkos današnjoj odluci, Vučić i SNS će i dalje tražiti način da raspiše parlamentarne izbore pre roka da bi ublažio predstojeći neuspeh u Beogradu i "rasuo kapacitete opozicije koju zloupotrebom državnih institucija i kontrolom medija godinama drži vezanih nogu, ruku i usta".

"U datim okolnostima, Pokret slobodnih građana je spreman na to u svakom momentu. Srbija će ovu vlast kazniti za igranje izborima i sudbinama ljudi prema kojima se ponašaju kao prema robovima i stvarima u sopstvenoj zemlji", navode iz tog pokreta.

PSG ističe i da je SNS priznanjem da odlučuje o izborima otvoreno protivustavno preuzela ingerencije državnih organa i donosi odluke koje su u njihovoj nadležnosti, bez obzira na zakonom utvrdjene rokove i razloge za proveru volje građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: