Šutanovac: 24 odbora za afere SNS

Predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da su u proceduru Narodne skupštine predata 24 predloga za anketne odbore koji imaju za cilj da "ispitaju afere SNS".

Izvor: B92

Subota, 18.11.2017.

14:46

Šutanovac: 24 odbora za afere SNS
Foto: B92

Kako je rekao Šutanovac, cilj tih odbora bi bio da "otkriju njihovu pozadinu i da se konačno sazna i dokaže ko su oni koji su odgovorni za njih, kako bi svi krivci završili iza rešetaka, gde im je jedino i mesto".

"Nakon 45 rešenja za bolji život građana u formi predloga i izmena zakona, poslanička grupa Demokratske stranke nastavlja sa parlamentarnom ofanzivom. Naši poslanici predložili su anketne odbore za utvrđivanje činjenica u vezi sa stečajem u 'Goši', zloupotrebama i korupciji u Železari Smederevo, situacijom u 'Air Serbia', likvidacionim postupkom u 'Takovo osiguranju', privatizacijama kruševačke fabrike IMK '14 oktobar' i PKB-a", naveo je Šutanovac, saopštila je Informativna služba DS.

Šutanovac je rekao da se vlast trudi da građani zaborave, a da DS neće dozvoliti da "nekažnjeno prođu ni neistinito prikazivanje stanja u vezi sa nivoom aflatoksina u mleku i kukuruzu, neodgovornost koja je dovela do ljudskih žrtava i štete u poplavama na teritoriji Srbije".

"Niti ćemo zaboraviti Vulinov stan i 'tetku iz Kanade', kao ni ulogu rukovodstva u Telekomu koji je preuzeo dug za stan Jorgovanke Tabaković", naveo je Šutanovac.

Zatim se navodi da DS traži da se ispita pozadina potpisivanja ugovora o izgradnji spalionice na deponiji u Vinči, odgovornost najviših organa vlasti za fabriku 'Mei Ta' u Bariču i tendera za rekonstrukciju Trga Slavija i izgradnju muzičke fontane.

"Zahtevaćemo da se konačno razjasni neovlašćeno prisluškivanje stranaka, sindikata i sudija od strane VBA, situacija sa privatnim prislušnim centrima, da se ispitaju i dokažu okolnosti u aferi 'helikopter' u kojoj je život izgubilo sedam osoba", navodi se u saopštenju.

Takođe, anketni odbori bi trebalo da se bave i slučajevima od pre 2012. godine, kao što su paljenje ambasada Sjedinjenih Američkih Država i SR Nemačke, ali i trgovina ljudskim organima sa teritorije KiM, tzv. 'Žutu kuću', "kao i sumnjive transakcije Srpske napredne stranke".

Predloženi su i anketni odbori za konačno ispitivanje Savamale, ulozi i odgovornosti najviših organa vlasti u vezi sa potpisivanjem ugovora za projekat 'Beograd na vodi', firme Al Rawafed "koja kupuje zemljište po Srbiji, kao i sve projekte između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata".

"Demokratska stranka neće odustati sve dok se ne ispita svaka afera Srpske napredne stranke, njihovih tajkuna, kumova, kombinacija i dok svi odgovorni ne završe iza rešetaka", naveo je Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: