Devojčica preživela pad aviona, spasila je učiteljica

Trogodišnjoj devojčici koja je jedina preživela pad aviona na krajnjem istoku Rusije život je najverovatnije spasila učiteljica.

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

09:01

Devojčica preživela pad aviona, spasila je učiteljica
screenshot

Kako prenosi "Raša tudej", lokalni zvaničnici tražili su da ona bude posthumno nagrađena pošto je devojčicu zaštitila svojim telom.

Olga Laponikova, učiteljica u ruskom selu Nelkan, putovala je putničkim avionom zajedno sa još petoro putnika i dva člana posade.

Sedela je pored trogodišnje devojčice koja je jedina preživela pad letelice.

"Pokrila je devojčicu sopstvenim telom. Tako su je našli, ležala je preko devojčice. Čak i u toj situaciji, nije mogla da uradi ništa drugačije. Čak iako je znala da je to to, njen cilj je bio da spasi dete. Samo želim da bude nagrađena, posthumno", navela je njena koleginica Nina Pakhomova.

Devojčica Zasmina Leontijeva je trenutno u bolnici u Kabarovsku. Doktori navode da je u stabilnom stanju i da je čeka operacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: