Albanski pevač: Medveđa je uvek bila u "Velikoj Albaniji"

Albanski pevač Arijan Aguši u pesmi pod nazivom “Medveđa“ uvrstio je taj grad u “Veliku Albaniju“, a slučaj je došao i do policije, prenosi Sputnjik.

Izvor: Sputnjik

Petak, 17.11.2017.

10:51

Albanski pevač: Medveđa je uvek bila u
screenshot

On u numeri ističe da je Medveđa uvek bila deo “Velike Albanije“ i da će to ponovo biti.

Pesma je zapalila društvene mreže na kojima su posebno aktivni malobrojni Albanci iz Medveđe i Sijarinske Banje, i uzbunio lokalne vlasti, u kojoj ima i predstavnika albanske nacionalne manjine, ali i policiju.

”Ovde se taj spot doživljava kao još jedna velika provokacija, tim pre što u Medveđi Srbi i Albanci vekovima žive u miru“, kaže predsednik opštine Nebojša Arić.

Spot je snimljen tokom vikenda kada u centru Medveđe ima malo ljudi, u glavnoj ulici i ispred ulaza sedišta lokalne samouprave.

U policiji je potvrđeno da se slučaj ispituje, ali je nejasno šta konkretno: neprimećeno snimanje spota ili sadržaj pesme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: