Bakir: Bura u Srbiji zbog Mladića ili približavanja NATO?

Bakir Izetbegović kaže da je ostalo da se nagađa da li je njegov intervju DW izazvao buru u Srbiji zbog presude Ratku Mladiću ili zbog približavanja NATO.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.11.2017.

16:36

Bakir: Bura u Srbiji zbog Mladića ili približavanja NATO?
Foto: Tanjug, arhiva

Bošnjački član Predsedništva BiH je, naime, reagovao na "buru koja se podigla u Bosni i Hercegovini i Srbiji" nakon njegovog intervjua za Dojče vele, rekavši za portal Klix.ba da su takve reakcije "bespotrebne i besmislene".

"Mada u politici ništa nije besmisleno, sve ima svoj smisao. Možemo nagađati zbog čega su reakcije u Srbiji takve, da li zbog presude Ratku Mladiću, da li zbog približavanja NATO", rekao je Izetbegović.

Naveo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "spustio lopticu i da će to omogućiti normalnu posetu bosanskohercegovačke strane Beogradu".

Inače, dolazak članova Predsedništva BiH u Beograd najavljen je za 6. i 7. decembar.

Kada je reč o reakcijama iz Republike Srpske, Izetbegović je kazao da "nije pretnja kada kažete da ćete braniti svoju zemlju, nego kada kažete da ćete rasturiti svoju zemlju".

"To je pokušaj da se ućutka patriotska strana BiH, da se legaliziraju teme o paradržavama, referendumima, da se nagrađuju i dočekuju ratni zločinci, a da bosanskohercegovačka strana mlako ćuti", rekao je Izetbegović.

Naveo je da se na ovaj način isprobavaju reakcije i stvara prostor za neke buduće referendume.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: