Zvaničnik opštine Prizren pretio novinaru RTK

Direktor za bezbednost Opštine Prizren Bedrija Ejupagić pretio je dopisniku RTK iz Prizrena Refki Aliji.

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

12:27

Zvaničnik opštine Prizren pretio novinaru RTK

Alija je za agenciju Beta rekao danas da je ovo treći put da dobija pretnje od Ejupagića zbog izveštaja na RTK2 o podizanju optužnice Osnovnog tužilaštva u Prizrenu zbog rušenja kuće u istorijskom delu Prizrena kada je poginula trogodišnja Dženeta Gaši.

"Bedrija Ejupagić napao me je danas verbalno u Kancelariji za zajednice i povratak, u prisustvu tri zvaničnika ove kancelarije. Pretio mi je da ću 'videti ko je on' da će mi 'uništiti familiju', psovao moje novinarsko zanimanje, prilazio par puta i samo što me nije udario. Rekao mi je da se 'ubuduće čuvam njega', njegove familije", kazao je Alija.

Kako je rekao, na pitanje da li preti i to pred zvaničnicima, Ejupagić je odgovorio potvrdno. Alija je kazao da je ovo treći put da dobija pretnje od Ejupagića.

"Prvi put telefonom nakon što je vest objavljena, drugi put na ulici kada me je video i sada u Kancelariji za zajednice i povratak", reko je Refki Alija i dodao da je slučaj prijavio Policiji Kosova.

Alija je pozvao predstavnike pravosudnih i organa bezbednosti da preduzmu zakonske mere dok je od Demokratske stranke Bošnjaka i Koalicije VAKAT, čiji je član zatražio da se javno distancira od Ejupagića.

Na pretnje kolegi je danas reagovala i Asocijacija novinara Kosova koja je od nadležnih zatražila hitnu istragu i preduzimanje zakonskih mera prema Ejupagiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: