Šaranovićevoj ženi i pomoćniku određen pritvor do 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana N. Š., supruzi osumnjičenog za ubistvo advokata Vladimira Zreleca na Vračaru 2015.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.11.2017.

21:53

Šaranovićevoj ženi i pomoćniku određen pritvor do 30 dana

Pritvor je određen i N.M. osumnjičenom da je osumnjičenom za ubitvo pomogao posle izvršenja krivičnog dela.

Oboje su prethodno na saslušanju u tužilaštvu negirali krivicu, ona da ima veze sa marihuanom koja je pronađena u stanu u kojem je boravila na Kanarevom Brdu, a N.M. da je pomogao Šaranoviću u skrivanju.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je prema okrivljenoj odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati istragu uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Prema N.M. pritvor je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dodala je Stanković.

Ona je ukazala da na ovo rešenje sudije osumnjičeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretreanom veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja.

Šaranovićevoj se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a N.M. se sumnjiči da je Šaranoviću pomogao posle izvršenja krivičnog dela.

Oboje su uhapšeni u akciji policije koja je sprovedena u utorak veče na Kanarevom brdu u okviru potrage za Šaranovićem.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a inače je bio branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića koji je zimus ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Policija je juče saopštila da je Šaranovićeva supruga uhapšena u stanu na Kanarevom brdu, u kome je neprijavljeno boravila sa svojim suprugom, i da je u stanu pronašla oko pola kilograma marihuane.

Najavila je da nastavlja intenzivnu potragu za Vladimirom Šaranovićem i pozvala je sve građane da ukoliko imaju neka saznanja o njemu jave Policijskoj upravi za grad Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: