Novosti: Na aerodromu se predao Šarićev saradnik

Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je da se Dejan Šekularac, još jedan osumnjičeni za pripadništvo kriminalnoj grupi Darka Šarića, predao policiji.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Četvrtak, 16.11.2017.

17:11

Novosti: Na aerodromu se predao Šarićev saradnik
freeimages.com

U Tužilaštvu peciziraju da se on nije našao na optužnici protiv Šarićeve grupe pošto je protiv njega prekinuta istraga i napominju da će inicirati nastavak istrage.

On će, kako navode, biti prvo saslušan kod sudije za prethodni postupak Specijalnog suda jer je protiv njega pokrenuta istraga po starom Zakonu o krivičnom postupku, odnosno pre tužilačke istrage.

Sudija za prethodni postupak će odlučiti o nastavku istrage i eventualno o određivanju pritvora Šekularcu.

Šekularac, poreklom iz Bijelog Polja, za kojim je tragao Interpol zbog sumnje da je u saradnji sa Darkom Šaricem švercovao ogromne kolicinu narkotika iz Južne Amerike, predao se i pre dve godine crnogorskoj policiji.

Za Šekularcem je poternicu raspisao Interpol Argentine.

Prošle sedmice predala su se još dva Šarićeva saradnika nakon višegodišnjeg skrivanja.

Šekularac je, zvanično, u bekstvu od oktobra 2010. godine. Nestao je samo nekoliko dana pre nego što je Crna Gora potpisala sporazum o izručenjima sa Srbijom. On je bio uhapšen osam meseci ranije na osnovu Interpolove poternice Srbije.

Tada se našao iza rešetaka zajedno sa Goranom Sokovićem, koji je pred Specijalnim sudom u Beogradu, nedavno u odsustvu, osuđen na 20 godina zatvora. Sumnjičili su ih za šverc 2,7 tona kokaina iz Urugvaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: