Stefanović o slučaju "Jajinci": Imamo određene sumnje...

Ministar Nebojša Stefanović nije mogao da otkrije da li su nadležne službe utvrdile motiv u slučaju oružja pronađenog u Jajincima.

Izvor: B92, insajder.net

Četvrtak, 16.11.2017.

16:12

Stefanović o slučaju
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Nakon više od godinu dana Stefanović nije mogao da saopšti ni da li je pouzdano utvrđeno koji je bio motiv.

Na pitanje novinara Insajdera, da li je ceo slučaj s pronalaskom arsenala oružja u blizini kuće Aleksandra Vučića, tada premijera, bio predimenzioniran ili nadležne službe nisu uradile svoj deo posla dovoljno dobro ili je pak reč o nečemu trećem, Stefanović je između ostalog rekao: „To što nekada da kažem državni organi u istrazi preseku određene kanale i namere određenih grupa lica da počine određeno krivično delo niti znači da su oni od toga odustali niti znači da se izmenio način ili modus operandi. To samo znači da smo mi bili uspešni na ovaj ili onaj način ili se prosto tako dogodilo presecanjem tih namera“.

Na pitanje da li je utvrđeno šta je namera, Stefanović je naveo "Imamo određene sumnje".

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka iz nadležnosti tog tužilaštva u slučaju oružja pronađenog u Jajincima nedaleko od porodične kuće aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Stefanović kaže da će na osnovu prikupljenih dokaza, a u skladu sa svojim nadležnostima, Prvo ili Treće tužilaštvo u Beogradu preuzeti istragu u slučaju Jajinci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: