Senator: Uspeh na Balkanu, ima još izazova

Na Balkanu je postignut veliki napredak, ali ima još izazova u vidu korupcije zbog čega je EU održivi put u budućnost, rekao je demokratski senator Kris Marfi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.11.2017.

00:49

Senator: Uspeh na Balkanu, ima još izazova
Foto: Thinkstock

"Na Balkanu je postignut ogroman napredak i to je priča koja bi trebalo da se nastavi, međutim i dalje ima izazova. To je borba protiv korupcije u regionu zbog koje bi trebalo jasno da stavimo do znanja da je Evropska unija i dalje održivi put u budućhnost zato što je integracija jedna od stvari koja podstiče reforme kada je reč o korupciji", rekao je Marfi, prenosi "Glas Amerike".

On je, na Transatlantskom ekonomskom forumu, ocenio i da u regionu vidno raste ruski uticaj.

"Ruski uticaj u regionu raste na veoma opipljiv način. Ulažu više novca nego ikada u nevladine organizacije, pokušavaju da kupe medije da bi u regionu pričali svoju priču", naveo je on.

Marfi kaže da su SAD "konačno u Stejt departmentu pokrenule operacije za suprotstavljanje propagandi", ali istakao da i dalje zaostaju, naročito na Balkanu.

"Znači i dalje ima problema. Međutim, da bi iskoristili dobre vesti, a suprotstavili se lošim, SAD moraju da pomognu regionu na način na koji, bojim se, još ne radimo", zaključio je Marfi.

Senator je poručio da je bez konstantne američke podrške teško nastaviti pozitivne trendove na Balkanu, ali da je i teško za tu zemlju da se suprotstavi izazovima u tom regionu ako su budžetski rezovi u Stejt departmentu 30 odsto, objavljeno je na sajtu "Glas Amerike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: