Nevreme širom regiona, zatvoreni putevi, bujaju reke

U Bosni i Hercegovini sneg na kolovozu usporava saobraćaj na većini puteva u višim planinskim predelima.

Izvor: B92

Utorak, 14.11.2017.

11:12

Nevreme širom regiona, zatvoreni putevi, bujaju reke
screenshot

Kako je javila Fena, posebno se izdvaja područje Romanije, gde je od sinoć na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

U Sarajevu je u ponedeljak pao sneg i izdat je "žuti" meteo-alarm u glavnom gradu i većem delu BiH.

Snežne padavine se očekuju i narednih dana, preneo je Klix.ba.

U narednim danima očekuju se susnežica i sneg u većem delu BiH, a na planinama sneg.

Prognozirana visina novog snežnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara.

U Hrvatskoj je zbog olujne bure zatvoren auto-put A1 i Jadranska magistrala, dok su na većini puteva u Gorskom kotaru, uključujući i auto-put Rijeka-Zagreb, ukinuti zimski uslovi, preneo je Index.hr.

Zbog zimskih uslova uvedena je zabrana saobraćaja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini puteva u Lici, delu Istre, uključujući i auto-put A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, i državni put između Vaganca i Knina.

Obilne padavine poslednja dva dana uticale su i na porast vodostaja reka u Crnoj Gori za nekoliko metara, javlja RTCG.

Od ponoći pa do juče u 14.00 sati vodostaj Morače u Podgorici porastao je za četiri metra, a Zete u Danilovgradu blizu dva metra.

Kako je Dnevnim novinama rekao meteorolog Dušan Pavićević, padavina će biti danas i sutra, ali ne takvog intenziteta, a u višim planinskim predelima na severu padaće sneg i susnežica.

U Sloveniji je, osim na jugozapadu zemlje, gde padaju sitna kiša i sneg, suvo, a snažni vetrovi još duvaju na istoku zemlje, prenela je STA.

Agencija dodaje da će na slovenčkom primorju umerana do snažne bure doneti vetrove birzine, koji će prelaziti 100 kilometara na čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: