BiH u "žutom", CG u "crvenom", sneg okovao SLO i HR /VIDEO

U BiH izdat je "žuti" meteo-alarm, u Sarajevu je pao sneg. Crna Gora je u "crvenom" zbog kiše, a i u Srbiji će biti osetno hladnije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.11.2017.

21:33

BiH u
Foto: Tanjug

U Sarajevu je pao sneg, a meteorolozi upozoravaju da se tokom večeri očekuju jače padavine i da je izdat "žuti" meteo-alarm u glavnom gradu i većem delu BiH.

Temperatura u Sarajevu je dva stepena, a tokom noći će se spustiti ispod nule.

Snežne padavine se očekuju i narednih dana, prenosi Klix.ba.

U narednim danima očekuju se susnežica i sneg u većem delu BiH, a na planinama sneg.

Prognozirana visina novog snežnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara.

Inače, sneg je pao i u Sloveniji i Hrvatskoj, dok je u Crnoj Gori proglašen crveni meteo-alarm zbog kiše.

Evropska mreža meteoroloških servisa objavila za danas crveni meteo alarm za celu teritoriju Crne Gore. Alarm je na snazi zbog jake kiše koja se očekuje, najmanje 50 mm za 12 sati, udara vetra većih od 50 km/h, kao i jake grmljavine.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je saopšteno da su moguće obilne padavine.

Prvi jači sneg koji je zahvatio veći deo Slovenije stvarao je poteškoće u saobraćaju, posebno na auto-putu iz Ljubljane prema Kopru.

Zbog jake bure i snega u ranim jutarnjim satima pokvarila se električna mreža na području slovenačke obale, gde je bez struje ostalo nekoliko hiljada potrošača.

Incidenata u vezi sa vremenskim nepogodama bilo je i na području Nove Gorice, Celja i Maribora, a zbog prelivanja manjih potoka došlo je i do poplava u nekim mestima na zapadu države.

Sneg koji pada u Hrvatskoj takođe pravi probleme u saobraćaju. Sneg na putu za Zagreb. Zbog olujnog vetra zatvorene i brodske linije.

Sneg je, kako javlja hrvatski portal Index.hr, zatrpao Kapelu, pada na Sljemenu, u Gorskom Kotaru...Mokri i klizavi kolovozi prave probleme na putevima u unutrašnjosti, a olujna bura stvara probleme u saobraćaju na priobalnim područjima. Mogući su i odroni, upozoravaju nadležne službe. U Srbiji će u utorak biti pretežno oblačno i osetno hladnije, mestimično s kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kiša će ujutru biti intenzivnija u severnim i zapadnim krajevima, a tokom dana uglavnom slaba i u prekidima. Duvaće slab do umeren vetar

Na višim planinama jugozapadne Srbije očekuje se vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura biće od četiri do devet stepeni, a najviša dnevna od šest na zapadu i severozapadu do 15 stepeni na istoku zemlje.

I u Beogradu će biti oblačno i osetno hladnije, sa slabom kišom u prekidima. Temperatura bez većeg kolebanja, oko sedam stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: