Padobranci SAD dočekani na aerodromu u Batajnici VIDEO

Na aerodromu “Batajnica” dočekani su pripadnici Oružanih snaga SAD koji će sa srpskim vojnicima realizovati zajedničke padobranske aktivnosti.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 13.11.2017.

18:38

Padobranci SAD dočekani na aerodromu u Batajnici VIDEO

Dočeku je prisustvovao i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U narednih pet dana oko 250 pripadnika Vojske Srbije i 173. padobranske brigade Evropske komande oružanih snaga SAD realizovaće zajedničku padobransku vežbu “Zima 2017”.

Prema planu, na aerodromima Batajnica, Kovin i Lisičiji jarak planirana je priprema vazduhoplova, obuka u desantiranju padobranaca, kao i zajedničko desantiranje iz dva američka aviona C-130 “Herkules”.

Padobranci će biti desantirani američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11.

Osim ministra Vulina, američke padobrance na batajničkom aerodromu dočekao je i zamenik ambasadora SAD Kurt Doneli, zamenik komandanta Ratnog vazduhoplpvstva i protivvazdušne odbrane brigadni general Sava Milenković i komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković.

"Cilj ove vežbe je razvijanje odnosa i interoperabilnosti između naše dve države. Vežba SAD i Srbije zajednički je dogovorena. Takođe, ovom prilikom biće održana i ceremonija razmene padobranskih simbola", izjavio je ranije portparol američke vojske u Evropi Džon Tomasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: