I Brnabićeva o izborima: Zbog Ustava i sastava Skupštine

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije razmišljala o formalnom zahtevu vlade za raspisivanje vanrednih izbora.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.11.2017.

14:05

I Brnabićeva o izborima: Zbog Ustava i sastava Skupštine
Foto: Tanjug

Ona je dodala da je atmosfera u Skupštini Srbije "sve osim konstruktivne", što je svakako razlog da se razmisli o eventualnoj proveri volje građana pred ustavne promene.

"I sami ste videli kakva je situacija i atmosfera u Skupštini. Ona svakako je sve osim konstruktivne.To je moje mišljenje, nisam razmišljala o formalnom zahtevu vlade. Čim budemo imali formalni zahtev, ja ću ga reći", rekla je Brnabićeva novinarima.

Prema njenim rečima, u prilog opciji parlamentarnih izbora svakako ide i činjenica da se u okviru poglavlja 23 mora ići u promenu Ustava.

"Ta promena Ustava nešto je što bi trebalo da se završi u narednim godinama. Svakako, verovatno u 2018. godini i važno je, da kada razgovaramo o promeni Ustava, u Skupštini imamo stranke koje na najbolji mogući način oslikavaju volju građana. Ja nisam sigurna da je to u ovom trenutku u Skupštini Srbije dobro oslikano", smatra predsednica vlade.

O tome će se, kako je rekla, i dalje razmišljati i videti da li je bolja opcija da bude kako jeste, ili opcija da se pred ustavne promene još jednom proveri volja građana i da sastav Skupštine bude “upravo taj kakav u stvari i treba da bude da bi ti narodni poslanici razgovarali oko ustavnih promena”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: