"Trebalo je da Putin i Tramp pričaju na ruskoj teritoriji"

Nije bilo razgovora u punom formatu između Vladimira Putina i Donalda Trampa u Vijetnamu zbog toga što američkoj službi protokola nedostaje fleksibilnost.

Izvor: B92

Nedelja, 12.11.2017.

16:36

Getty images

To je rekao pres sekretar Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi TASS.

"Upravo tako, mi smo pokušali da organizujemo odvojeni sastanak u punom formatu, a taj posao je uključivao protokol i druge kanale. Strane pokušavaju da ponude varijante, imajući u vidu prenatrpane rasporede koje lideri imaju", rekao je Peskov, nakon samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) koji je održan u Vijetnamu, a na čijim se marginama, prema nekim najavama, očekivao susret dvojice lidera.

Peskov je podsetio da je prošli sastanak Putina i Trampa u julu na samitu G20 u Hamburgu održan u sali koju je iznajmila američka strana, pa je formalno do sastanka došlo na teritoriji SAD.

"Ovog puta, američka strana, uprkos naporima našeg tima, nažalost nije ponudila bilo kakve alternative: oni su predložili samo jedno vreme, koje nije odgovaralo ruskoj strani, kao i jedno mesto - salu koju je iznajmila američka strana, iako je ovog puta sastanak trebalo da bude organizovan na ruskoj teritoriji. Amerikanci nisu izrazili fleksibilnost i nisu ponudili alternative", naveo je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: