Vranje: Skitnica iz muzeja ukrala viljušku iz 13. veka

Policija u Vranju uhapsila je ženu skitnicu, koja je pre otvaranja izložbe “Jelena velika kaljica” ukrala viljušku iz 13. veka.

Izvor: B92

Nedelja, 12.11.2017.

21:52

Vranje: Skitnica iz muzeja ukrala viljušku iz 13. veka
freeimages.com

Kako javlja Blic, viljuška je ukradena "sa trpeze srpskih vladara u državi Raškoj".

Direktor Narodnog muzeja u Vranju Saša Stamenković rekao je da je kradljvica uhapšena četiri sata posle otvaranja izložbe zahvaljujući snimcima sa video nadzora.

Žena skitnica, kako piše Blic, često boravi u blizini Galerije Narodnog muzeja.

Pre otvaranja izložbe Narodnog muzeja iz Kraljeva, koja je posvećena sećanju na sedam vekova od smrti kraljice Jelene Anžujske, primećen je nestanak retkog i vrednog muzejskog eksponata.

Novinari su obavešteni da u Srbiji postoje samo tri ovakva muzejska eksponata stara čak osam vekova.

Izložba posvećena srpskoj vladarki Jeleni Anžujskoj otvorena je povodom slave Svetog kralja Milutina, koju obeležava Narodni muzej u Vranju.

Vranjancima se pruža prilika da izložbu vide u narednih mesec dana, piše Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: