"Uticaj Beograda na Banjaluku? Ta priča ne stoji..."

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović odbila je navode o direktnom političkom uticaju Beograda na Banjaluku.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.11.2017.

22:16

Foto: Tanjug / Rade Preliæ

"Ta priča ne stoji", rekla je Cvijanović na pres konferenciji, odgovarajući na pitanje novinara koliki je politički uticaj Srbije na RS i da li je Srbija uticala da se donese odluka o suspenziji referenduma o Sudu u Tužilaštvu BiH

"Institucije Srpske autonomno donose odluke i ne prepoznajem nikakve direktne političke uticaje", rekla je ona i istakla da će Republika Srpska i Srbija će imati sve čvršću političku i drugu saradnju.

Rekla je da je RS ponosna što ima jako dobro poltičko razumevanje i političku saradnju sa Srbijom, kao i ekonomsku saradnju u oblastima koje treba da povezuju Srbiju i Srpsku.

"To je jedna sasvim prirodna veza, imamo i prijateljske i poslovne odnose, kao i pravno uporište kroz sporazum o specijalnim i paralelnim vezama, što je dozvoljeno Dejtonskim sporazumom, a vi govorite o nečemu što se zove direktan politički uticaj", naglasila ke Cvijanović.

Premijerka Srbje Ana Brnabić je rekla da nema ništa da doda povodom tog pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: