"Uticaj Beograda na Banjaluku? Ta priča ne stoji..."

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović odbila je navode o direktnom političkom uticaju Beograda na Banjaluku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Rade Prelić
Foto: Tanjug / Rade Prelić

"Ta priča ne stoji", rekla je Cvijanović na pres konferenciji, odgovarajući na pitanje novinara koliki je politički uticaj Srbije na RS i da li je Srbija uticala da se donese odluka o suspenziji referenduma o Sudu u Tužilaštvu BiH

"Institucije Srpske autonomno donose odluke i ne prepoznajem nikakve direktne političke uticaje", rekla je ona i istakla da će Republika Srpska i Srbija će imati sve čvršću političku i drugu saradnju.

Rekla je da je RS ponosna što ima jako dobro poltičko razumevanje i političku saradnju sa Srbijom, kao i ekonomsku saradnju u oblastima koje treba da povezuju Srbiju i Srpsku.

"To je jedna sasvim prirodna veza, imamo i prijateljske i poslovne odnose, kao i pravno uporište kroz sporazum o specijalnim i paralelnim vezama, što je dozvoljeno Dejtonskim sporazumom, a vi govorite o nečemu što se zove direktan politički uticaj", naglasila ke Cvijanović.

Premijerka Srbje Ana Brnabić je rekla da nema ništa da doda povodom tog pitanja.

Prati B92 na Viberu

Region

Han sutra stiže u Skoplje

Skoplje -- Komesar EU za proširenje Johanes Han doputovaće u dvodnevnu posetu Skoplju da bi video kako napreduje sprovođenje reformskog programa Vlade Makedonije.

Region nedelja 19.11. 15:19 Komentara: 0
strana 1 od 3430 idi na stranu