Drašković: Dan primirja i da slavimo i da tugujemo

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da srpski narod treba da poštuje više od milion svojih sunarodnika poginulih u Prvom svetskom ratu.

Izvor: Beta

Petak, 10.11.2017.

15:49

Drašković: Dan primirja i da slavimo i da tugujemo
Foto: Tanjug

"Srbija, a i ceo srpski narod, sutra bi trebalo i da slave i da tuguju, istovremeno. Da slavimo preskupo plaćenu pobedu Kraljevine Srbije u Velikom ratu", napisao je Drašković u izjavi o Prvom svetskom ratu.

Ocenio je da "treba tugovati" jer je u poslednjoj deceniji 20. veka "ubijena velika država stvorena 1918. godine" tako što su "poništene i u poraze preokrenute sve pobede Kraljevine Srbije i njene vojske u dva balkanska i u Velikom ratu" - Prvom svetskom ratu.

"Krivci za taj državni i nacionalni slom su režim Slobodana Miloševića i njemu odani ideološki generali koji su branili komunizam, a ne državu. U odbrani poretka uspostavljenog komunističkom revolucijom 1945. godine, oni su Srbiju i srpski narod gurnuli u tragični sukob sa svim zapadnim saveznicima Kraljevine Srbije u Velikom ratu, kao i u sukob sa tadašnjom Rusijom u kojoj je rušena komunistička diktatura", ocenio je Drašković.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu biće obeležen sutra u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine kada je na snagu stupilo primirje u tom ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: