"Retorika Vulina zbližava SRB i RUS, sukobi se bez straha"

Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić ocenio je da građani doživljavaju Aleksandra Vulina kao člana Vlade koji najviše doprinosi zbližavanju s Rusijom.

Izvor: Beta

Petak, 10.11.2017.

12:22

screenshot

Kako kaže, oni to doživljavaju zbog Vulinove spremnosti da se "bez straha" retorički sukobi sa onima koji su za približavanje Srbije Zapadu, po cenu uvođenja sankcija Rusiji.

Komentarišući rezultate istraživanja javnog mnjenja po kojima više od polovine građana dobre odnose s Rusijom vidi kao garanciju vojne sigurnosti, Pejić je za portal Komentar pres izjavio da se lovački avioni MiG-29, koji su nedavno dopremljeni iz Rusije u Srbiju, "u velikoj meri po prirodi stvari" povezuju s Ministarstvom odbrane, na čijem čelu je Vulin.

"Srdačnim odnosom sa (ministrom odbrane Rusije) Sergejem Šojguom i retorikom koju koristi, Vulin je eksponiran u pravcu učvršćivanja odnosa Srbije i Rusije. On ulazi u sukob bez straha sa onima koji zagovaraju približavanje Srbije Zapadu po cenu uvođenja sankcija Rusiji", ocenio je direktor agencije "Faktor plus".

Direktor PR agencije "Pragma" Cvijetin Milivojević ocenio je da na takvu percepciju građana o Vulinu utiču njegove političke izjave koje su, kako je naveo, "često evroskeptične, a ponekad i NATO-fobične, uprkos vrlo pragmatičnom vršenju funkcije ministra odbrane u zemlji koja je proglasila vojnu neutralnost".

"Ako znate da građani na pitanje 'Šta za vas predstavlja dodatno učvršćivanje odnosa sa Rusijom', mahom odgovaraju sa 'Vojna sigurnost', i ako imate u vidu da se izbor sadašnjeg ministra odbrane nekako skoro podudario sa dolaskom 'migova', jasno je da su se Vulinu sklopile kockice toliko da su čak i Ivica Dačić, kao šef Vladine koordinacije za saradnju sa Rusijom, Tomislav Nikolić koji je dobio Orden prijateljstva od Putina lično ili, verbalno, najrusofilskiji član Vlade - Nenad Popović, iza njega", ocenio je Milivojević.

Po njegovim rečima, percepcija Vulina kao ministra koji najviše doprinosi zbližavanju s Rusijom, posledica je i činjenice da je Srbija "zemlja u kojoj su najmanje tri četvrtine građana jasno i nedvosmisleno opredeljene anti-NATO i rusofilski".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: