"Hrišćani u Evropi ne bi trebalo da se osećaju neugodno"

Poljska želi da bude sigurna da hrišćanske tradicije ne podležu "ideološkoj cenzuri" u Evropskoj uniji, izjavila je poljska premijerka Beata Šidlo.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

20:52

Getty images

Ona je naglasila da se njena stranka Pravo i pravda protivi imigraciji muslimana.

U govoru o spoljnoj politici, Šidlo je rekla da hrišćani u Evropi ne bi trebalo da se osećaju neugodno ili posramljeno zbog svoje vere i tradicije, prenosi Rojters.

"Mi se zalažemo za (EU) gde hrišćanske tradicije nisu podložne ideološkoj cenzuri", rekla je ona na konferenciji koju je organizovao Poljski institut za međunarodne poslove.

Pored Mađarske, Poljska je odbila da primi izbeglice iz Sirije i drugih mesta po sistemu kvota, koje su došle u Evropu od 2015. godine, navodeći da su muslimanski imigranti pretnja njihovoj nacionalnoj bezbednosti i stabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: